Kokonaisvaltainen diabeteselämä
lähtee kokonaisvaltaisesta
diabeteksen ymmärtämisestä.

Mitä enemmän diabeteksesta tietää, sitä helpompi sen kanssa on elää täysipainosta elämää. Tältä sivustolta löydät asiantuntija-neuvoja ja omahoidon apuvälineitä kokonaisvaltaiseen diabeteselämään.

Liikuntapäiväkirja

Päiväkirjan avulla seuraat kätevästi liikkumistasi.

Verensokeriseurantalomake

Verensokerinseurantalomake auttaa arjessa.

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjan myötä hahmotat ruokailutapojasi ja niiden vaikutuksia mielialaasi.

Diabeetikko

Anne Nylund, sairaanhoitaja, sosiaali- ja terveydenhoidon lehtori

Anne Nylundilla on sekä koulutuksen, työkokemuksen että omakohtaisen kokemuksen tuoma kokemus diabeteksen hoidosta ja siitä kuinka diabeetikko voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Ammatikseen Anne kouluttaa sairaanhoitajia.

Hoidon arki

Diabeetikon arkeen kuuluu itsestä huolehtiminen, hoitoa tukeva ruokavalio sekä säännölliset lääkärikäynnit ja laboratoriokokeet. Videolla diabeetikko kertoo siitä, millaista hänen arkensa on, millaista tukea hän on hoitoon saanut ja minkälaisten asiantuntijoiden kanssa hän sairauttaan hoitaa.

Annen diabetes on muuttunut arkiseksi ja se sujuu jo omalla painollaan. Alkushokin jälkeen Annella on ollut ilo huomata, että diabeteksen hoidossa ympärillä on ammattitaitoisia ihmisiä sairauden tukena: lääkäri, diabeteshoitaja ja jalkahoitaja. Annen mielestä Suomessa diabeetikolla on hyvät oltavat laajan tukiverkoston vuoksi. Etenkin sairauden alkuvaiheessa siitä on korvaamaton apu, sillä mielen valtaavat tuhannet kysymykset. Lue lisää »

Vertaistuki

Diabeteksen hoidossa perheen tuki on tärkeää. Katso diabeetikon kertomus siitä, millainen merkitys lähipiirin tuella on ja miten koko perhe voi auttaa elämään diabeteksen kanssa. Perheen äidin diabeteksen myötä koko perhe on alkanut syödä säännöllisemmin ja terveellisemmin sekä liikkua enemmän.

Annen elämässä diabeteksella ei ole enää suurta roolia. Se on luonnollinen osa Annen ja koko perheen arkea. Joka päivä on toki huomioitava ruoka ja lääkkeet sekä liikunta ja lepo. Etenkin rajumpi liikunta vaati vain ennakoimista syömisen suhteen. Perheen kokkina Anne tekee ruoat, joten koko perheen ruoka on aina ”diabetesruokaa”. Tosin diabetesruoka on ihan tavallista ruokaa, joka on monipuolista ja terveellistä sekä vähärasvaista – useimmiten myös hyvää, naurahtaa Anne. Lue lisää »