Kokonaisvaltainen diabeteselämä
lähtee kokonaisvaltaisesta
diabeteksen ymmärtämisestä.

Mitä enemmän diabeteksesta tietää, sitä helpompi sen kanssa on elää täysipainosta elämää. Tältä sivustolta löydät asiantuntija-neuvoja ja omahoidon apuvälineitä kokonaisvaltaiseen diabeteselämään.

Liikuntapäiväkirja

Päiväkirjan avulla seuraat kätevästi liikkumistasi.

Verensokeriseurantalomake

Verensokerinseurantalomake auttaa arjessa.

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjan myötä hahmotat ruokailutapojasi ja niiden vaikutuksia mielialaasi.

Silmälääkäri

Samy Mrena, lääketieteen tohtori, silmäkirurgi

Samy Mrena keskittyy työssään erityisesti kaihi- ja sarveiskalvo-ongelmaisien potilaiden hoitoon. Samy suorittaa erilaisia kaihileikkauksia, sarveiskalvon leikkauksia sekä refraktiivisen kirurgian leikkauksia.

Näkö ja diabetes

Hyvällä diabeteksen hoidolla ja sokeritasapainolla voi ennaltaehkäistä diabeteksen verkkokalvosairauden, eli diabeettisen retinopatian ilmaantumista ja etenemistä. Silmälääkäri Samy Mrena kertoo, miten retinopatiaa voi ennaltaehkäistä, mitkä tekijät lisäävät retinopatian ilmaantumisen riskiä ja millaisia oireita retinopatialla on. Lue lisää »

Retinopatian hoito / silmäleikkaus

Tärkein hoito kaikissa diabeteksen verkkokalvosairauden eli diabeettisen retinopatian vaiheissa on hyvä diabeteksen hoitotasapaino, joka luo edellytykset mahdolliselle laserhoidolle tai kirurgiselle hoidolle. Silmälääkäri Samy Mrena kertoo diabeettisen retinopatian hoidosta, erilaisista hoitotoimenpiteistä ja diabeetikon näöstä. Lue lisää »