Kokonaisvaltainen diabeteselämä
lähtee kokonaisvaltaisesta
diabeteksen ymmärtämisestä.

Mitä enemmän diabeteksesta tietää, sitä helpompi sen kanssa on elää täysipainosta elämää. Tältä sivustolta löydät asiantuntija-neuvoja ja omahoidon apuvälineitä kokonaisvaltaiseen diabeteselämään.

Liikuntapäiväkirja

Päiväkirjan avulla seuraat kätevästi liikkumistasi.

Verensokeriseurantalomake

Verensokerinseurantalomake auttaa arjessa.

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjan myötä hahmotat ruokailutapojasi ja niiden vaikutuksia mielialaasi.

Hoidon arki

Diabeetikon arkeen kuuluu itsestä huolehtiminen, hoitoa tukeva ruokavalio sekä säännölliset lääkärikäynnit ja laboratoriokokeet. Videolla diabeetikko kertoo siitä, millaista hänen arkensa on, millaista tukea hän on hoitoon saanut ja minkälaisten asiantuntijoiden kanssa hän sairauttaan hoitaa.

Annen diabetes on muuttunut arkiseksi ja se sujuu jo omalla painollaan. Alkushokin jälkeen Annella on ollut ilo huomata, että diabeteksen hoidossa ympärillä on ammattitaitoisia ihmisiä sairauden tukena: lääkäri, diabeteshoitaja ja jalkahoitaja. Annen mielestä Suomessa diabeetikolla on hyvät oltavat laajan tukiverkoston vuoksi. Etenkin sairauden alkuvaiheessa siitä on korvaamaton apu, sillä mielen valtaavat tuhannet kysymykset.

Tärkeintä Annen mielestä diabeteksen hoidossa on kuitenkin omahoito ja siihen sitoutuminen. Sairauden tuntemiseen menee oma aikansa, mutta diabeteksen kanssa oppii elämään rutiinilla, kunhan ei jää yksin eikä yritä salata diagnoosia. Lääkityksen ja elämäntaparemontin myötä myös Annen elämänlaatu on kohonnut valtavasti.