Kokonaisvaltainen diabeteselämä
lähtee kokonaisvaltaisesta
diabeteksen ymmärtämisestä.

Mitä enemmän diabeteksesta tietää, sitä helpompi sen kanssa on elää täysipainosta elämää. Tältä sivustolta löydät asiantuntija-neuvoja ja omahoidon apuvälineitä kokonaisvaltaiseen diabeteselämään.

Liikuntapäiväkirja

Päiväkirjan avulla seuraat kätevästi liikkumistasi.

Verensokeriseurantalomake

Verensokerinseurantalomake auttaa arjessa.

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjan myötä hahmotat ruokailutapojasi ja niiden vaikutuksia mielialaasi.

Vertaistuki

Diabeteksen hoidossa perheen tuki on tärkeää. Katso diabeetikon kertomus siitä, millainen merkitys lähipiirin tuella on ja miten koko perhe voi auttaa elämään diabeteksen kanssa. Perheen äidin diabeteksen myötä koko perhe on alkanut syödä säännöllisemmin ja terveellisemmin sekä liikkua enemmän.

Annen elämässä diabeteksella ei ole enää suurta roolia. Se on luonnollinen osa Annen ja koko perheen arkea. Joka päivä on toki huomioitava ruoka ja lääkkeet sekä liikunta ja lepo. Etenkin rajumpi liikunta vaati vain ennakoimista syömisen suhteen. Perheen kokkina Anne tekee ruoat, joten koko perheen ruoka on aina ”diabetesruokaa”. Tosin diabetesruoka on ihan tavallista ruokaa, joka on monipuolista ja terveellistä sekä vähärasvaista – useimmiten myös hyvää, naurahtaa Anne.

Anne ei ole löytänyt mitään asiaa, jota diabetes estäisi tekemästä, tosin Anne ei ole koskaan unelmoinut lentäjän tai vääpelin ammatista. Samat harrastukset ja kiinnostuksen kohteet ovat edelleen osa elämää kuin ennen sairastumista. Diabeteksen myötä Anne on päinvastoin saanut terveellisemmät elämäntavat.