Diabeteksen hoitoon kuuluu paljon erilaisia mittauksia, mutta miten eri arvot vaikuttavat sairauteen ja miten sairaus vaikuttaa jokaisen elämään? Lyhyillä videoilla diabetesta lähestytään käytännön kautta, pienissä paloissa.

Perustietoa diabeteksesta

Mitkä ovatkaan diabeteksen päätyypit, entä mitä haimalle tapahtuu sairauden myötä? Katso videolta diabeteksen tärkeimmät faktat. Videon kesto 3:02 min.

Hypot haltuun!

Hypoglykemia eli (liian) alhainen verensokeri voi olla tilanteena pelottava, mutta kehon viestejä kuuntelemalla siihen voi puuttua ajoissa. Videolta opit myös hyperglykemiasta eli liian korkeasta verensokerista. Videon kesto 5:20 min.

Tunteilla ja veren­sokeriarvoilla on yhteys

Erilaiset tunteet, mielialat ja kehon tuntemukset voivat kaikki vaikuttaa verensokeriarvoon. Katso video, niin opit miten esimerkiksi flunssa vaikuttaa sokeriarvoon. Videon kesto 2:42 min.

Ruokavalio vaihtelee, ateriarytmi ei

Säännöllinen ruokailuväli ja hiilihydraattimäärän arviointi kuuluvat diabeetikon arkeen. Katso videolta muut ruokailun perusasiat. Videon kesto 3:56 min.

Matkakumppanina diabetes

Diabeteksen hoito matkan aikana on yksi etukäteen huomioitava seikka. Mieti ennakkoon hoitotarvikkeiden kuljetus ja muut käytännön asiat, niin sairaus ei estä kauaskaan suuntautuvaa reissua. Videon kesto 4:01 min.

Säännöllinen liikunta on tärkeää diabeetikolle

… mutta ponnistelun aiheuttama verensokeriarvon lasku voi herättää epävarmuutta. Katso video, niin tiedät mitä pitää tietää ennen harjoittelun aloittamista. Videon kesto 3:30 min.