Varsinkin pitkinä päivinä sitä tekisi mieli vain avata makkarapaketti ja herkutella suoraan sieltä. Tämä resepti on ihan yhtä suussasulava, mutta makunystyröiden lisäksi se tekee hyvää koko keholle. Ei paha, vai mitä?

Herkullinen tapa lisätä vihannesten määrää – mehevää broileria ja parsakaalia

4 henkilölle, valmistusaika 30 min.

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 3 dl riisi-kaurasekoitusta (esim. Risella)
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 sipuli
  • ½ kanaliemikuutio
  • 2 dl ruokakermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 200 g parsakaalin kukintoja (pakasteena tai tuoreena)
  • 1 basilikaruukku

Ohjeet:

  1. Mittaa kattilaan 7 dl vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja 3 dl kaura-riisisekoitusta. Voit laskea hieman lämpöä. Anna kaura-riisisekoituksen kiehua kannen alla 20 minuuttia. Valmistele broileri ja kastike riisin kiehuessa.
  2. Kuumenna kannellinen paistinpannu, lisää pintaan öljyä ja paista broilerinfileet kypsiksi. Nosta fileet sivuun odottamaan vaiheeseen 6 asti.
  3. Kuori ja pilko sipuli ja ruskista samalla pannulla kuin broileri.
  4. Lisää pannulle ruokakerma, puolikas kanaliemikuutio ja puolikkaan sitruunan mehu. Laita kansi paistinpannun päälle ja anna kastikkeen hautua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  5. Kun riisi-kaurasekoitus on kypsää ja vesi on imeytynyt siihen, siirrä kattila levyltä.
  6. Lisää pannulle takaisin broilerinfileet ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Lisää pannulle pakasteparsakaalit. Kypsennä viitisen minuuttia, kunnes parsakaali on kypsää. (Jos käytät tuoretta parsakaalia: huuhtele valmiste huolellisesti ennen käyttöä, keitä n. 3 minuuttia ja sekoita kastikkeeseen.)
  8. Revi valmiin kastikkeen päälle ruukullinen basilikaa – ja nauti!